Schoolnieuws

Sinterklaas

Omwille van Corona kon de Sint zelf geen bezoekje brengen aan de school maar hij had toch een videoboodschap voor de brave kinderen en hij zorgde dit jaar voor extra snoep!

Filmpje leerlingenraad

Jammer genoeg kon de ontvangst van de ouders van onze eerstejaarsleerlingen dit jaar niet doorgaan. Deze avond wordt traditioneel verzorgd door onze eigen laatstejaars die zich dan ook voorstellen aan de ouders en hen achteraf een receptie aanbieden in het kasteel. Zoals de traditie het echter wil – Corona of geen Corona - zorgden ze wél voor een leuk filmpje! Wil je meer te weten komen over wie en wat in onze leerlingenraad, dan zeker kijken!

KASTEELDOMEIN MELDERT PRONKT OPNIEUW

Het kasteel, de orangerie en het koetshuis van Meldert zijn na een jarenlange restauratie in hun oude glorie hersteld. Met goedkeuring van Onroerend Erfgoed heeft kunstenares Christine Vanoppen het historische erfgoed verrijkt met een heel dynamisch ontwerp in glas. Nieuwe inzichten over de bouwgeschiedenis en de bewoners zijn samengebracht in een kijk- en leesboek.

LE DOMAINE DU CHATEAU DE MELDERT S’EXHIBE A NOUVEAU

Le château, l’orangerie et la remise de Meldert ont retrouvé leur gloire d’antan après une restauration de plusieurs années. Avec l’approbation de l’agence pour le patrimoine immobilier (Agentschap voor Onroerend Erfgoed)
, l’artiste Christine Vanoppen a enrichi le patrimoine historique d’une création très dynamique en verre.
De nouvelles connaissances sur l’histoire de la construction et des habitants ont été rassemblées dans ce livre de lecture et d’images.

TOURINNES 2019-2020

LES FETES DE LA SAINT-MARTIN

"Al sinds 1965 openen de inwoners van Tourinnes-la-Grosse en omliggende dorpen elke maand november hun huizen voor kunstenaars en kunstlievende bezoekers om samen “De Schoonheid” te beleven. 53 jaren vol ontmoetingen, uitwisselingen en gezelligheid!"

KUNSTENAARSROUTE

Een culturele wandeling, met meer dan 100 locaties en 200 kunstenaars te ontdekken!
… En elk jaar worden onze zesdejaars uitgezonden om een werk te maken voor de vakken esthetica en Frans rond deze Feesten.
Ze moeten kunstwerken bespreken en een kunstenaar interviewen. Het resultaat van hun werk komen ze dan in hun lessen presenteren. Hier het resultaat ….

Website: http://tourinnes.be/

Pagina's