Gastenboek 2012

Mijn bericht: 

13 november 2012 - Oswald van landegem (oud-leerling 1968)

Sinds wij afgestudeerd zijn in 1968 komen wij nog ieder jaar samen. Ieder jaar organiseert iemand anders de bijeenkomst: fietstocht, bezoek aan museum of iets dergelijks. Eten ontbreekt natuurlijk niet. Gezien we verspreid over Vlaanderen wonen, is dit ook een heel leuke verkenningsdag.Leraars of studenten die maar enkele jaren in de klas waren, zijn steeds welkom. zie mail

oswald.van.landegem@pandora.be
http://www.psychotherapie-brugge.be

12 augustus 2012 - Ludo Commissaris (oud-leerling 1986)

Ik was vandaag in de buurt (Goetsenhoven) voor een wielerwedstrijd voor 1 van mijn kinderen. We zijn dan toch ook maar eens tot in Meldert gefietst (kwestie van wat op te warmen voor de wedstrijd). Prachtig landschap trouwens! Ik kon het toch niet laten om 'ons' kasteel van vroeger nog eens te laten zien. Wat me vooral opviel was dat de sportvelden in en om de piste allemaal mooi verzorgd en vernieuwd zijn. En ook nog: de grote Sequoia rechts van de oprijlaan, lijkt mij niet zo gezond meer. Spijtig want dat was ooit een prachtige boom. Het doet me toch nog steeds iets om er weer eens langs te gaan. Mooie herinneringen!

ludocommissaris@hotmail.com

6 juli 2012 - Frits Leithuijser (oud-leerling 1962)

Wegens langdurige ziekte heb ik de laatste maanden geen contacten oid kunnen leggen. Nu ben ik weer (even) terug van het ziekenhuis en wil graag de draad weer oppakken. Ik meen me te herinneren dat ik tov hr. Severijns, directeur, een vergissing heb gemaakt vwb foto's door sturen en zo.
Graag weer contact met ïedereen uit mijn tijd daar.
Alvast dank voor uw reacties en zo.
Frits Leithuijser, Oirschot, Nderland.

f.leithuijser@gmail.com

28 februari 2012 - Guido Kuppens (oud-leerling 1968)

Zopas meldde het Belang van Limburg het overlijden op 24 februari van pater Martin Geladé, die in de jaren zestig met zijn 'geit' heel Vlaanderen 'deed' om overal (de betere) leerlingen te ronselen voor het college. Hij was altijd enthousiast en liep over van energie. De laatste twintig jaar was hij pastoor in Gingelom in het zuiden van Limburg. Hij werd 86 jaar.

g.kuppens@telenet.be

17 februari 2012 - Eddy Lycke (oud-leerling 1981)

Op 4 maart 2012 komen wij in Damme samen met de oud-leerlingen die samen met ons afstudeerden. Ook mensen die de eindmeet niet haalden zijn welkom. Zij mogen contact opnemen met eddy.lycke@telenet.be. Ook leerkrachten die ons nog eens willen weerzien zijn welkom maar die moeten wel eerst een examen afleggen èn slagen. Ik was er niet bij vanaf het begin maar wel Geert Viaene, Jan Dequeker, Bernard Faveere, Johan Verwimp, enz.

Dus als van sommige (oud-)leerkrachten de neus wat kriebelt op zondagmiddag 4 maart, je weet waarom!

eddy.lycke@telenet.be

14 februari 2012 - Poly Poelmans (oud-leerling 1962)

Beste allemaal,

Voor een goed begrip...ik ben oud-leerling van het Collège Latin Notre Dame d'Argenteuil. Gestart in 1955 ben ik , ik dacht 2 jaar later, mee verhuisd naar Meldert waar ik tot 1962 vertoefd heb. De lessen heb ik verder gevolgd in L'Ecluse omdat ik de studies moest verder zetten op Waals grondgebied. Mijn "domicilie" was echter het college in Meldert waar ik de beste herinneringen aan bewaar. Ik ben ook even langs geweest n.a.v.het 50-jarig jubileum van het St Janscollege, samen met mijn echtgenote. Ook had ik een oud-leerling, Gilbert Pirson hiervan ingelicht en hij is graag mee gekomen. Wij hebben oude herinneringen opgehaald ook van destijds in Argenteuil. Alle lof voor de tentoonstelling en ontvangst.

Als ik mij goed herinner werd bij die gelegenheid de mogelijkheid geopperd om de "oudleerlingen" van Argenteuil eens uit te nodigen. Hebben jullie nog adressen van die leerlingen?

In ieder geval zou dit denk ik geapprecieerd worden.

Groetjes!

poly.poelmans.fransen@telenet.be

30 januari 2012 - Frits Leithuijser (oud-leerling 1962)

Weer een mooie reactie uit en over de periode dat ook ik studeerde op het St Janscollege in Meldert. Ik heb, dankzij medestudenten uit die tijd, een mooie verzameling foto's uit die tijd. Dus als er iemand interesse heeft daarvoor, mail me maar:
f.leithuijser@gmail.com Graag tot wederhoren.

f.leithuijser@gmail.com

22 januari 2012 - Willy Segers (oud-leerling 1964)

Ik denk met weemoed terug aan mijn driejarige periode als intern van het college. Precies 50 jaar geleden zat ik in de zevende voorbereidende B van meester Havet op de tweede verdieping van het kasteel. Met een oude klasfoto van dat jaar bekijk ik de bengels van die tijd, noem maar bijvoorbeeld Oswald van Landeghem,Ivo van Hentenrijk,Jan en Eduard Lenaerts, Jos Borgers,etc.Graag kwam ik nog eens in kontakt met een van mijn maats van weleer, uit die goeie oude tijd.

willemsegers@hotmail.com

5 januari 2012 - Rudi Vandewiele (oud-leerling 1978)

Misschien leefde ik wel mijn beste jaren op het Sint-Janscollege (in die tijd het "jamkot"? Althans de meest onbezorgde jaren. Dat ik er ondanks die mooie jaren door een overdreven reactie, van in het bijzonder een pater met lange tenen,werd weggestuurd na een toegegeven weinig diplomatische interventie op ondergaan en waargenomen onrecht; doet niets af aan mijn blijvende positieve appreciatie voor de school.
Nog heel veel voorspoed.

rudivandewiele@gmail.com

4 januari 2012 - Kristof Thevelein (oud-leerling 1990)

Ik heb er maar mijn 1ste jaartje vertoefd, maar kan het me toch nog levendig herinneren, de slaapzaal, het kasteel, de KSA (Torenraven als ik me niet vergis), de lessen Latijn van Mr. Cuypers, de Hollandse Pater Kees die ondanks zijn rijpe leeftijd er toch nog van overtuigd was dat hij ooit zou trouwen... Pater Jaak, die men herkende aan de scheve bril en de geelbruine tanden van het roken. "Pukkie", de toenmalige directeur, waar je terechtkwam als je het te bont had gemaakt. Ik weet nog hoe we met een 4 of 5tal jongens op zaterdag of zondag door het bos liepen, naar het locale winkeltje in Meldert dorp, om er snoep, chips en frisdrank te gaan kopen. En dan vooral ook de uren en uren strafschrijven, als je betrapt werd...
De verschrikkelijke Bert Aper, die je hoofd met zijn kneukels begroette, als hij aan je passeerde, vlak voor elke studie. Ook de zondagse bezoekjes van het lager internaat aan het hoger internaat, waar bier mocht gedronken worden in het weekend. Zalige tijd gehad daar, achteraf gezien wel jammer dat het maar een jaartje heeft mogen duren.

ivano_99@hotmail.com

 

Naam: 

SJCM

E-mail: