Gastenboek

Beste bezoeker,

We zouden uw bijdrage in ons gastenboek erg op prijs stellen.

Dit kan ook een plaats zijn voor persoonlijke herinneringen, groeten, wensen... Anonieme berichten zijn niet toegestaan.
Alvast bedankt voor uw medewerking!


Mijn bericht toevoegen...

Onderwerp: ' Argenteuil - zo. 01-11-2015 10:59

Van mijn 4egréco-latine van 58-59 heb ik al 5 van de 7 leerlingen teruggevonden. Ik ben nog op zoek naar GILLARD en BOLLEN ; wie kan mij helpen om deze missing links in te vullen. Tel n° 011/580939 t.n.v. SEVERI ROGER.Bij voorbaaat dank.

ROGER SEVERI (oud-leerling 1959) - E-mailadres: roger.severi@telenet.be


Website: ---------------------

Onderwerp: Oud leerling - do. 27-08-2015 13:40

Als oud leerling van in het begin van het het Sint Jans College Meldert in de jaren 57 wil ik even mijn relaas brengen.
Mijn naam is Marcel Jans, maar weinigen kennen mij onder die naam,wel onder de naam DE SMOKKELAAR, OF SMOKY, als afkorting.Die naam heb ik meegekregen vanuit ARGENTEUIL, toen ik er op bezoek geweest was met een bus jongens uit het Limugse, met Mr Gelade op een zondag namiddag, en er het Liedje gezongen had van: HIJ WAS EEN SMOKKELAAR; hoe een mens aan een naam komt.Trouwens die naam heb ik gans mijn verblijf behouden. Heb zo een 2jaar en een half, de lessen gevolgd van Mr Cools ( de pijp)... Mr Dirxcks...Mr Seroyen ( pukkie)...Mr Perfect...Mr Scheskak... Mr Vandewal,het waren stuk voor stuk fijne leraren. ik bewaar nog hele fijne herinneringen aan Mr Arnould..toen directeur Mr Groenen.. de klusjesman..Mr Roymans de buschauffeur, en mekanieker, en aan de kokkin Md Olivier en Mr Olivier en aan de zoon Prudent.Ook Mr Vanalken de voetbalkenner mogen we ook niet vergeten, wat waren dat toch bijzondere tijden, maar dat wisten we toen niet.
Ook kan ik nog enkele oud leerlingen van naam zoals Roger Severy.. Polly Poelmans..Pirson, de gebroeders Haesevoets, Jean Geuns,Jef Verbeeck, Henri Ignoul en nog zovelen die mij op dit moment niet te binnen schieten.Na enkele jaren heb ik dan een andere studie richting gekozen( technisch), maar nog steeds tot op de dag van vandaag staan de momenten van toen mij nog glashelder voor de geest, en van alles wat ik toen geleerd heb, pluk hedendaags nog steeds de vruchten van. ik weet nog goed, dat wij in de linker bovenhoek van ons schrift moesten schrijven, de letters...A.M.D.G. dat stond voor AD MAJOREM DEI GLORIAM,zo was dat toen in die tijd.Van mijn verblijf in het Sint Jans College, heb ik alleen maar goede herinneringen.Het was en het zal nu ook nog een van de betere scholen zijn.Hopelijk vind ik hiermee nog enkele van mijn oude mede studenten terug. Aan allen wens ik nog het allerbeste toe.
Marcel Jans marcel.jans1@gmail.com

Marcel Jans (oud-leerling 1959) - E-mailadres: marcel.jans1@gmail.com

Onderwerp: Vijftig jaar verder. - do. 16-04-2015 23:42

Op 30 juni 2015 zal het 50 jaar geleden zijn dat ik mijn schoolloopbaan in Meldert met het behalen van het diploma Oude Humaniora afsloot. Ik heb toen afscheid genomen van mijn klasgenoten, van mijn leraren en een aantal bekenden in Meldert, die direct bij het schoolgebeuren betrokken waren. Sedertdien heb ik slechts enkele van al deze gezichten teruggezien. Op zondag 31 mei a.s. zal -als het ik het goed gezien heb- in Meldert de jaarlijkse barbecue plaatsvinden. Ik ben in ieder geval van plan deze te bezoeken in de hoop dat meerdere oud-leerlingen uit de eerste jaren van het bestaan van het Meldertse Sint-Janscollege op die dag aanwezig zullen zijn.

Met vriendelijke groeten vanuit Helmond (Nederland).

Pieter van der Heijden.

Pieter van der Heijden (oud-leerling 1965) - E-mailadres: pieter.vanderheijden@kpnmail.nl


Website: n.v.t.

Onderwerp: SJCM - zo. 01-03-2015 9:30

Ik ben zelf ook oud-leerling van Argenteuil en Meldert,ik sta open voor elk festiviteit of reunie van de oud-leerlingen

Ik ben ook een van de oud-leerlingen van Argenteuil en Meldert. Jaargang 1955 e.v. tot 1959. Tot nu toe is deze periode te rekenen bij de best gevulde periodes uit mijn leven, hiervoor alleen benik de Aalmoezeniers dank verschuldigd. tot

Tot horens

Roger Severi (oud-leerling 1959) - E-mailadres: Roger.severi@telenet.be

Onderwerp: Reacties gastenboek - zo. 25-01-2015 8:23

Hoi,

Al vlug terug hé. ik vond onmiddellijk na het versturen van mijn eerste reactie nog tal van andere reacties. Als ik de verhalen van andere oud-leerlingen van de internaatsperiode lees, zie ik dat er eigenlijk vooral met heimwee over Meldert gedacht wordt. We hebben daar eigenlijk allemaal als 'kasteelheren' geleefd. We staken wel wat uit maar uiteindelijk was het allemaal klein bier in vergelijking met andere scholen. Ik ga nu nog wat verder op het internet zoeken naar de verschillende namen die ik nog onthouden heb, wie weet wat kom ik nog allemaal tegen. Reacties zie ik wel!
Groeten uit Mol.

André Bols (oud-leerling 1975) - E-mailadres: andre.bols@hotmail.be

Onderwerp: Oud-leerlingen - zo. 25-01-2015 7:58

Hallo,

De site had ik vroeger als eens gezien, maar ik heb er toen weinig mee gedaan. Nu zie ik dat er na 2005 niet meer geschreven is... toch probeer ik het nog eens, misschien komt er nog reactie van lotgenoten van de periode 67 - 75. Het lijkt me wel dat er op de fotoalbums juist weinig foto's van de periode 67 - 75 staan, of heb ik het mis?

André Bols (oud-leerling 1975) - E-mailadres: andre.bols@hotmail.be

Onderwerp: Michele Ottati - ma. 17-02-2014 23:44

Vanavond zie ik toevallig op TV-Limburg Michele Ottati, zoon van een mijnwerker, zoals ik trouwens, wiens thema's Latijn ik in de avondstudies van 59/60 in Meldert op zijn verzoek "verbeterde". Ondertussen heeft hij een carrière bij de commissie achter de rug en is in het zuiden van Italië minister geworden. Gek, omdat ik een Italiaanse schoondochter heb uit Firenze. Het zou geweldig zijn indien ik hem nog eens kon ontmoeten. Als fervente golfspeler kom ik alleen Jos Luys nog regelmatig tegen op de golf van Flanders Nippon in Hasselt!

' t Zijn altijd warme ontmoetingen. Het verleden in Meldert blijft nazinderen!
Jan Kuijpers in Meldert van 1958 tot 1962

Jean/Jan Kuijpers (oud-leerling 1962) - E-mailadres: jan.kuijpers@pandora.be

Onderwerp: Menu "Communicatie" - wo. 16-10-2013 0:39

Misschien is het inderdaad tijd voor een vernieuwde site.
Wel vind ik het jammer dat het oude gastenboek verdwenen is.
Wordt dat nog naar het nieuwe overgezet?

groet,
Anton Smeekens.

Anton Smeekens (oud-leerling 1973) - E-mailadres: antonsmeekens@planet.nl

Onderwerp: Gastenboek 2013 - wo. 20-02-2013 0:48

5 maart 2013 - Wim Pety (oud-leerling 1990)

prachtige tijd meegemaakt, 5 jaren, 3 bussen westvlamingen die iedere maandagmorgen aankwamen.
Mijn karakter werd er gevormd, tof om site te ontdekken.

wivarco@telenet.be

 

 

SJCM - E-mailadres: 2013@2013.com

Onderwerp: Gastenboek 2012 - ma. 20-02-2012 0:46

13 november 2012 - Oswald van landegem (oud-leerling 1968)

Sinds wij afgestudeerd zijn in 1968 komen wij nog ieder jaar samen. Ieder jaar organiseert iemand anders de bijeenkomst: fietstocht, bezoek aan museum of iets dergelijks. Eten ontbreekt natuurlijk niet. Gezien we verspreid over Vlaanderen wonen, is dit ook een heel leuke verkenningsdag.Leraars of studenten die maar enkele jaren in de klas waren, zijn steeds welkom. zie mail

oswald.van.landegem@pandora.be
http://www.psychotherapie-brugge.be

12 augustus 2012 - Ludo Commissaris (oud-leerling 1986)

Ik was vandaag in de buurt (Goetsenhoven) voor een wielerwedstrijd voor 1 van mijn kinderen. We zijn dan toch ook maar eens tot in Meldert gefietst (kwestie van wat op te warmen voor de wedstrijd). Prachtig landschap trouwens! Ik kon het toch niet laten om 'ons' kasteel van vroeger nog eens te laten zien. Wat me vooral opviel was dat de sportvelden in en om de piste allemaal mooi verzorgd en vernieuwd zijn. En ook nog: de grote Sequoia rechts van de oprijlaan, lijkt mij niet zo gezond meer. Spijtig want dat was ooit een prachtige boom. Het doet me toch nog steeds iets om er weer eens langs te gaan. Mooie herinneringen!

ludocommissaris@hotmail.com

6 juli 2012 - Frits Leithuijser (oud-leerling 1962)

Wegens langdurige ziekte heb ik de laatste maanden geen contacten oid kunnen leggen. Nu ben ik weer (even) terug van het ziekenhuis en wil graag de draad weer oppakken. Ik meen me te herinneren dat ik tov hr. Severijns, directeur, een vergissing heb gemaakt vwb foto's door sturen en zo.
Graag weer contact met ïedereen uit mijn tijd daar.
Alvast dank voor uw reacties en zo.
Frits Leithuijser, Oirschot, Nderland.

f.leithuijser@gmail.com

28 februari 2012 - Guido Kuppens (oud-leerling 1968)

Zopas meldde het Belang van Limburg het overlijden op 24 februari van pater Martin Geladé, die in de jaren zestig met zijn 'geit' heel Vlaanderen 'deed' om overal (de betere) leerlingen te ronselen voor het college. Hij was altijd enthousiast en liep over van energie. De laatste twintig jaar was hij pastoor in Gingelom in het zuiden van Limburg. Hij werd 86 jaar.

g.kuppens@telenet.be

17 februari 2012 - Eddy Lycke (oud-leerling 1981)

Op 4 maart 2012 komen wij in Damme samen met de oud-leerlingen die samen met ons afstudeerden. Ook mensen die de eindmeet niet haalden zijn welkom. Zij mogen contact opnemen met eddy.lycke@telenet.be. Ook leerkrachten die ons nog eens willen weerzien zijn welkom maar die moeten wel eerst een examen afleggen èn slagen. Ik was er niet bij vanaf het begin maar wel Geert Viaene, Jan Dequeker, Bernard Faveere, Johan Verwimp, enz.

Dus als van sommige (oud-)leerkrachten de neus wat kriebelt op zondagmiddag 4 maart, je weet waarom!

eddy.lycke@telenet.be

14 februari 2012 - Poly Poelmans (oud-leerling 1962)

Beste allemaal,

Voor een goed begrip...ik ben oud-leerling van het Collège Latin Notre Dame d'Argenteuil. Gestart in 1955 ben ik , ik dacht 2 jaar later, mee verhuisd naar Meldert waar ik tot 1962 vertoefd heb. De lessen heb ik verder gevolgd in L'Ecluse omdat ik de studies moest verder zetten op Waals grondgebied. Mijn "domicilie" was echter het college in Meldert waar ik de beste herinneringen aan bewaar. Ik ben ook even langs geweest n.a.v.het 50-jarig jubileum van het St Janscollege, samen met mijn echtgenote. Ook had ik een oud-leerling, Gilbert Pirson hiervan ingelicht en hij is graag mee gekomen. Wij hebben oude herinneringen opgehaald ook van destijds in Argenteuil. Alle lof voor de tentoonstelling en ontvangst.

Als ik mij goed herinner werd bij die gelegenheid de mogelijkheid geopperd om de "oudleerlingen" van Argenteuil eens uit te nodigen. Hebben jullie nog adressen van die leerlingen?

In ieder geval zou dit denk ik geapprecieerd worden.

Groetjes!

poly.poelmans.fransen@telenet.be

30 januari 2012 - Frits Leithuijser (oud-leerling 1962)

Weer een mooie reactie uit en over de periode dat ook ik studeerde op het St Janscollege in Meldert. Ik heb, dankzij medestudenten uit die tijd, een mooie verzameling foto's uit die tijd. Dus als er iemand interesse heeft daarvoor, mail me maar:
f.leithuijser@gmail.com Graag tot wederhoren.

f.leithuijser@gmail.com

22 januari 2012 - Willy Segers (oud-leerling 1964)

Ik denk met weemoed terug aan mijn driejarige periode als intern van het college. Precies 50 jaar geleden zat ik in de zevende voorbereidende B van meester Havet op de tweede verdieping van het kasteel. Met een oude klasfoto van dat jaar bekijk ik de bengels van die tijd, noem maar bijvoorbeeld Oswald van Landeghem,Ivo van Hentenrijk,Jan en Eduard Lenaerts, Jos Borgers,etc.Graag kwam ik nog eens in kontakt met een van mijn maats van weleer, uit die goeie oude tijd.

willemsegers@hotmail.com

5 januari 2012 - Rudi Vandewiele (oud-leerling 1978)

Misschien leefde ik wel mijn beste jaren op het Sint-Janscollege (in die tijd het "jamkot"? Althans de meest onbezorgde jaren. Dat ik er ondanks die mooie jaren door een overdreven reactie, van in het bijzonder een pater met lange tenen,werd weggestuurd na een toegegeven weinig diplomatische interventie op ondergaan en waargenomen onrecht; doet niets af aan mijn blijvende positieve appreciatie voor de school.
Nog heel veel voorspoed.

rudivandewiele@gmail.com

4 januari 2012 - Kristof Thevelein (oud-leerling 1990)

Ik heb er maar mijn 1ste jaartje vertoefd, maar kan het me toch nog levendig herinneren, de slaapzaal, het kasteel, de KSA (Torenraven als ik me niet vergis), de lessen Latijn van Mr. Cuypers, de Hollandse Pater Kees die ondanks zijn rijpe leeftijd er toch nog van overtuigd was dat hij ooit zou trouwen... Pater Jaak, die men herkende aan de scheve bril en de geelbruine tanden van het roken. "Pukkie", de toenmalige directeur, waar je terechtkwam als je het te bont had gemaakt. Ik weet nog hoe we met een 4 of 5tal jongens op zaterdag of zondag door het bos liepen, naar het locale winkeltje in Meldert dorp, om er snoep, chips en frisdrank te gaan kopen. En dan vooral ook de uren en uren strafschrijven, als je betrapt werd...
De verschrikkelijke Bert Aper, die je hoofd met zijn kneukels begroette, als hij aan je passeerde, vlak voor elke studie. Ook de zondagse bezoekjes van het lager internaat aan het hoger internaat, waar bier mocht gedronken worden in het weekend. Zalige tijd gehad daar, achteraf gezien wel jammer dat het maar een jaartje heeft mogen duren.

ivano_99@hotmail.com

 

SJCM - E-mailadres: 2012@2012.com

Pagina's