Sint-Janscollege wint debatwedstrijd Rotary Landen

Onze zesdejaars deden op dinsdagavond 24 februari mee aan een DEBATWEDSTRIJD georganiseerd door Rotary Landen. Ze namen het op tegen twee ploegen van Bovenbouw Sint-Gertrudis (College Landen). De leerlingen dienden hierbij standpunten pro/contra te verdedigen over opgelegde, actuele thema's. Onze twee ploegen kwamen ook in de voorrondes als de betere ‘debaters’ uit de strijd. Ze pakten het grondig voorbereid, vlot ter tale, met stijl en klasse en gevoel voor nuance aan en vooral: als team.

Het finaledebat werd overtuigend gewonnen door een Melderts team met Nele Thielemans (6LMT), Thijs Van Assche (6 EMT), Jeroen Delronge (6EMT) en Martijn Gilis (6 EMT), allemaal leerlingen uit onze afdelingen moderne talen. Het andere team, dat het zeker ook niet slecht deed, bestond uit Elisée Kamanzi (6 LWE), Genoveva Quisquater (6LWE), Hannes Verheyden (6LWI6) en Griet Stessens (6LWI8).  

Maar uiteindelijk was het natuurlijk een mooie en leerrijke ervaring voor alle deelnemers. Zo wensen we ook de ploegen van Landen een dikke proficiat met hun prestatie.  

Maar zoals gezegd Meldert behaalde de eindoverwinning!  

Dank aan alle medeleerlingen, collega’s en ouders die kwamen supporteren. En vooral ook dank en proficiat aan collega Leen die er met haar leerlingen tijd en energie in stak en hen zo naar de overwinning coachte!

Tags: