Opendeurdag 2016

Op zaterdag 16 april kwamen rond de 180 aspirantleerlingen en hun ouders een kijkje nemen op onze school. Een enthousiast team – alle leerkrachten en opvoeders maar ook 120 leerlingen - ving hen op en stond hen met raad en daad bij. Zij gaven meer toelichting bij de vakken of verzorgden een rondleiding door de verschillende gebouwen in de school.

Wie denkt aan een eentonige rondleiding heeft het mis. De kandidaat-leerlingen werden al meteen avontuurlijk op de proef gesteld. Voor hen was er immers een zoektocht voorzien met opdrachten of vragen in vele lokalen. Je kon deelnemen aan proefjes in het wetenschapslokaal of je conditie testen in het behendigheidsparcours in de sporthal en in de speelzaal. Een andere optie was dat je kennis getest werd via een quizje met een vraag over het desbetreffende vak... Zelfs aan de hongerigen was er gedacht: pannenkoeken, cakejes, snoepjes, letterkoekjes of chips werden her en der als versnapering of beloning bij een opdracht aangeboden.

Tussendoor was er ook tijd voor muziek. Het lerarenkoor o.l.v. Els Laevers en de Meldertse Big Band (een ensemble voor en door leerlingen) o.l.v. Bert Tielens, verzorgden elk twee optredens en zonge of speelden telkens de pannen van het dak.

Ook bijzonder was dat onze traditionele opendeurdag in een nieuw jasje was gestoken. Er waren nieuwe affiches en pancartes die een woordje uitleg gaven over het reilen en zeilen op onze school. Nieuwe kleurrijke bewegwijzering was duidelijk aangebracht in de gebouwen, zodat bezoekers snel hun weg vonden. Ook de pas gerenoveerde hall en klaslokalen in het schoolgebouw, werden die dag voor het eerst voorgesteld  aan het publiek.

Er was met andere woorden veel te zien, te bewonderen en te beleven. Dankzij de opendeurdag hopen we bezoekers een goed idee te geven waarvoor onze school staat en wat we allemaal doen. En we hopen al deze nu nog nieuwsgierige zesdejaars uit de basisschool op 1 september te mogen verwelkomen!

Tags: