Opendeurdag

Op zaterdag 25 april stelde het Sint-Janscollege zijn deuren open voor het grote publiek. Heel wat vijfde- en zesdejaars uit verschillende basisscholen in de omgeving kwamen met hun ouders een kijkje nemen in het Sint-Janscollege en maakten zo kennis met de (toekomstige) leerkrachten, de verschillende vakken, de schoolgebouwen en voorzieningen, de schoolreizen, excursies en projecten en noem maar op.

In elk schoollokaal viel er wel iets te beleven. In het wetenschapslokaal konden leerlingen allerlei wetenschappelijke proefjes doen, in het P.O. -lokaal kon je naar hartenlust je tekentalenten uittesten, en in het lokaal Duits kregen ouders de kans om een glaasje 'Sekt' te drinken bij de uitleg over de aanpak in de Duitse lessen om maar iets te noemen. Daarnaast verzorgden de leerkrachten L.O. ook allerlei leuke activiteiten op de speelplaats en in de splinternieuwe turnzaal.

Onze eigen leerlingen staken ook de handen uit de mouwen. Zij hielpen mee met de rondleidingen of ontpopten zich tot echte wetenschappers en toonden het publiek verschillende proefjes. Anderen lieten zich dan weer van hun sportieve kant zien. Onze 6EMT'ers promootten en verkochten het materiaal van hun mini-onderneming.

Niet alleen het amusante kwam aan bod. Uiteraard was het hoofddoel om onze bezoekers over onze school te informeren. Wie dat wenste, kon door de verschillende lokalen gegidst worden. Daarnaast was er ook een rondleiding op kindermaat: een zoektocht waarbij er per lokaal een bepaald antwoord 'verstopt' was. Natuurlijk met een beloning aan het einde!

Ook vragen van ouders over studiemethode en aanpak en begeleiding bij leerproblemen kregen in het betreffende lokaal een antwoord van het team leerlingbegeleiding.

Hopelijk hebben jullie er even veel van genoten als wij & hopelijk tot volgend schooljaar!

De directie, leerkrachten en begeleiders

Tags: