Minister Crevits voor de klas!

Kick Off Ondernemer voor de Klas-project van Vlajo

Het Sint-Janscollege viel dit jaar de eer te beurt om de Kick Off van het Vlajo-initiatief Ondernemer voor de Klas te ‘hosten’. Directeur van Vlajo, Peter Coenen, kwam mevrouw Chombar van het high tech bedrijf Melexis inleiden. Melexis is een wereldspeler van formaat op het vlak van chips op maat voor alle mogelijke toepassingen. Mevrouw Chombar kwam als meter van het project de eerste les geven aan de laatstejaarsleerlingen van onze school.
En ook de minister kwam op bezoek, deed flink mee en ging in geanimeerd gesprek met onze leerlingen.Dit alles leverde een zeer boeiende en leerrijke voormiddag op voor alle betrokkenen en misschien ook wel voor mevrouw Chombar en minister Crevits zelf.

De focus lag dit jaar op het belang van STEM. En dat treft. Onze school biedt vanaf volgend jaar in het eerste jaar een goed uitgebouwde STEM-optie aan en natuurlijk zet ons team van wetenschapsleraars al jaren in op STEM in de hogere graden. De drie splinternieuwe wetenschapslabo’s op onze school spelen daarin een prominente rol, maar men gaat ook buiten de school ervaring opdoen (IMEC Leuven of Atoomcentrum Mol of Technopolis, etc.) en regelmatig halen we gastsprekers in huis over actuele wetenschappelijke thema’s.

Zo ook vandaag. Met dank aan de mensen van Vlajo waarmee we trouwens al jaren een opperbeste samenwerking hebben voor onze mini-ondernemingen!

Een bloemlezing van de beeldende en geschreven pers:

ROB tv    Knack    Nieuwsblad    HLN

Tags: