INTERSCHOLEN DEBATWEDSTRIJD Landen

En de winnaars zijn…

Op donderdagavond 3 maart 2016 namen 12 van onze laatstejaars in drie ploegen deel aan de jaarlijkse Landense debatwedstrijd, georganiseerd door de plaastelijke Rotary. Daar zwaaide Sint-Gertrudis Landen (college) al jaren de plak, tot onze school vorig jaar voor het eerst deel nam en meteen de hoofdprijs wegkaapte.

Dit jaar werd het deelnemersveld verruimd. Eén ploeg van Zouleeuw (Sint-Tarcisiuscollege), twee ploegen van College Landen en drie ploegen van het Sint-janscollege Meldert schreven zich in. Nadat een, in de ogen van velen, flaterende jury de ploegen door elkaar leek te haspelen en een van onze betere ploegen tegenhield na de eerste ronde, gingen twee ploegen van Meldert toch met brio door tegen twee ploegen van Landen.

Uiteindelijk haalde Meldert de finaleplaats en eindigde voor de tweede keer op rij als winnaar. Dit verzekert hun van een plaats in de Rotarydebatwedstrijd in Arnhem, Gelderland, op dinsdag 15 maart.

Al dan niet winnen vinden we op zich natuurlijk niet zo belangrijk. Dit initiatief zorgt er vooral voor dat jongeren elkaar hierin over de scholen heen vinden en dat de kunst van het debatteren opnieuw onder de aandacht gebracht wordt. Scholen maken hier door deel te nemen immers ook intern met leerlingen weer tijd voor. Het laatste jaar aso heet immers niet voor niets ‘rethorica’.

Proficiat aan de deelnemende leerlingen, die het eigenlijk allemaal erg goed deden én aan de twee coaches Leen Franco en Tine De Cnodder. De debatcultuur is dankzij hen op onze school weer alive and kicking. We wensen hen en hun leerlingen veel succes bij de volgende uitdaging.

Tags: