“Meldert Bigband” blaast al drie kaarsjes uit…

Toen in 2015 de schoolband boven de ‘doopvont’ werd gehouden, konden we niet voorspellen dat het muziekminnend Sint-Janscollege zo zou blijven groeien. Aanvankelijk begonnen we met een 10-tal musici. Op vandaag is deze band al uitgegroeid tot meer dan 23 leden en het aantal blijft maar stijgen.
Uiteraard zijn we dankbaar dat zovele jongeren zich geroepen voelen om actief en creatief hun muzikale kennis te durven tonen aan anderen. De wekelijkse bijeenkomst en het vaste repetitiemoment op donderdagmiddag in de “Ridderzaal” spreken tot ieders verbeelding.
Het repertoire overloopt alle lagen binnen de verschillende muziekgenres: van jazz, rock en ballads tot zelfs film- en popmuziek! De muziekkeuze ligt in de handen van onze muzikanten zelf, die met heel veel enthousiasme werken om het beste uit zichzelf te halen.
Wie nog wil deelnemen is met open armen welkom in ons midden. Het mocht fijn zijn indien ook strijkers zich zouden aanbieden, dat kan alleen maar voordelen bieden bij “symfonische” rockmuziek. Kan je zingen en heb je gevoel voor ritme: het orkest wil je dolgraag begeleiden, immers, onze bigband wil blijvend verbazen!
…oprecht namens een bescheiden orkestleider, Bert Tielens

Tags: