Startviering 2019-2020

Op dinsdag 17 september2019 hielden we een startviering in de net gerestaureerde orangerie die nu dienst doet als polyvalente zaal. Per graad kwamen de leerlingen meevieren rond het thema ‘verscheidenheid’:
“Hartelijk welkom in het nieuwe schooljaar. Na de zonovergoten vakantie zijn wij weer helemaal terug om er een jaar van te maken om nooit te vergeten. Ieder van ons start met zijn eigen verwachtingen. De ene is superambitieus, de ander heeft er helemaal nog geen zin in. Nog een andere leerling hoopt dat hij op deze school betere kansen krijgt, bijvoorbeeld niet gepest wordt. Onze verscheidenheid die zich toont in taal, kennis, karakter, huidskleur verdient respect. Samen willen wij dit schooljaar respect opbrengen voor deze verscheidenheid en ze volop kansen geven.”
Er waren teksten om te bezinnen, gebracht door verschillende leerlingen en ook de muzikale omlijsting gebeurde met de hulp van de leerlingen. Aan het einde van de viering kregen alle leerlingen een kleurig lintje dat ze aan dat van hun buur moesten vastknopen. En zo maakten we regenboogkettingen die de verbondenheid in verscheidenheid illustreerden.