M-Factor - deel 1

Bericht van de muziekverantwoordelijken: Kato Geerkens & Warre Verheyden

Volgende week is het eindelijk zo ver, M-Factor 2019. Dé talentenshow van de eeuw. Het belooft een spetterende editie te worden met de acts die voor jullie klaar staan. Benieuwd naar hoe de week in elkaar zit?

Maandag beginnen we met een heus scheerschuimgevecht van de fotowedstrijd van Rode Neuzendag. De klas die de wedstrijd gewonnen heeft zal het mogen opnemen tegen een leerkrachten. Dat wordt een spektakel, dé opener van M-factor.

Dinsdag is het tijd voor ons befaamde free podium. Onze eigen leerlingen zullen het beste van zichzelf laten zien in hun zelf voorbereide act. En ik kan je verzekeren dat het deze editie straffe acts zullen zijn! Omdat het na de middagspeeltijd leerlingencontact is gaan we door met de acts tot ze gedaan zijn. Opgelet, er wordt van iedereen verwacht om OP TIJD op het leerlingencontact te zijn, zoals het oorspronkelijk is afgesproken. Blijven plakken aan het podium, omdat je nog een act wil zien is jammer genoeg geen excuus.

Donderdag gaan we verder met ons befaamde dansteam Mash-Up. Zij zullen ons hun dans brengen waarmee ze eerste werden in de danscompetitie. Duidelijk iets dat je niet kan missen. Daarna toont onze eigen Big Band het beste van zichzelf. Een namiddagje vol Melderts talent dus.

Vrijdag hebben we voor de eerste keer in de geschiedenis van M-factor een special act op bezoek! Misschien kennen sommigen onder jullie hen al van Oorbeek Kermis onder andere. Het is een folk band die zowel eigen nummers brengt als covers, genaamd Banton. Begin die dansbenen al maar op te warmen!

Zodat we lang genoeg kunnen genieten, mogen jullie vrijdagmiddag na de les rechtstreeks naar de speelplaats komen en daar jullie boterhammen komen opeten terwijl Banton speelt. Vergeet wel niet dat het vrijdag nog broodjes zijn!

Dit jaar zullen we ook voor de eerste keer een winnaar van M-factor uitroepen. Deze wordt gekozen door een groepje juryleden en wint als prijs een tochtje helemaal naar boven in het kasteel. Een unieke ervaring dus.

Het wordt dus duidelijk een spannende en gevulde week. Komt dat zien aan het vrachtwagenpodium op de speelplaats!

Foto's: Wout Verstreken