Sinterklaas - deel 1

Sinterklaas kwam weer vroeger dit jaar. Was het omwille van de examens of omdat de agenda’s van de 4 Sinten moeilijk te combineren vielen? Vier?!? Ja, de hele familie kwam dit jaar opdagen, zelfs de hond Barnaby!
Even liep het bijna fout toen hun gammele wagen het net niet tot op de speelplaats haalde en het laatste eindje te voet moest worden afgelegd, met de bomma achterop. Ma, Pa en pubersint stonden al klaar voor de speech toen Bomma Sint, lichtjes geïrriteerd, kwam “aangesneld” met haar rollator. Ze bleken haar vergeten te zijn, .... toch niet goed die agenda’s nagekeken?

Na de jaarlijkse speech met wat woordenwisselingen - zoals in elke normaal gezin met opgroeiende pubers - konden er liedjes worden gezongen en werd er met snoep gesmeten. Er waren immers ook dit jaar geen stoute kindjes op school. Of misschien toch, maar dat zullen we nooit weten want Pa Sint liet de lijst me de namen van de stoute kindjes uit het raam vallen...

Bij het belsignaal gingen alle peters en meters/zwarte pieten nog alle klassen langs met speculaas en mandarijntjes en na de traditionele groepsfoto, keerde de rust terug op school. Met dank aan de leerlingenraad en alle medewerkers voor deze fijne activiteit.