UUSI een mini-onderneming om ‘U’ tegen te zeggen…

De ‘veiling’ van onze mini-onderneming UUSI

UUSI is een van de twee mini-ondernemingen op onze school. Ze bedachten een heel inspirerend project. Het begint al bij hun naam. Het woord ‘UUSI’ is Fins voor ‘nieuw’. Een ideetje van de Finse uitwisselingsstudente, Emmy, die meedoet.
Hun doelstelling is jonge kunstenaars en debutanten tot bij het grote publiek te brengen. En dat doen ze wel op een zeer originele en duurzame manier. Het werk dat deze kunstenaars ter beschikking stellen voor verkoop wordt ingelijst in mooie hergebruikte kaders. Van wat ze zo verkopen, krijgt de kunstenaar naast een publiek forum ook een mooi percent. Jonge kunstenaars uit o.a. de kunstacademies werken mee en ook kunstenaars uit sociale en andere instellingen krijgen een kans.

Met hun eigen woorden:

“We willen met onze minionderneming bijdragen aan een duurzame wereld. Onze minionderneming past in het systeem van de circulaire economie. We hergebruiken kaders en geven ze een nieuw leven. Door de aandacht tevens te richten op het talent van nieuwe jonge kunstenaars neemt onze mini ook deel aan de creatieve economie, die gericht is op de exploitatie van kunstzinnigheid.”

Op dinsdag 27 februari hielden de leerlingen van UUSI op onze school een VEILING met exclusief
verkoopmoment van hun mooiste werken. Er was veel animo dankzij aanwezige ouders en medeleerlingen. Veilingmeester Marc Meulemans leidde het geheel erg professioneel, met hamertje in de aanslag, in goede banen. Door het succes overweegt UUSI nog een tweede veiling later op het schooljaar. Hou de kalender in de gaten. Er komt dus nog een tweede kans om dit leuke event mee te maken.

UUSI in de Provinciale Finale van 'de mini-onderneming van 2018', Vlajo

En er is meer… Op woensdag 14 maart bracht UUSI, als één van de 7 finalisten op 120 mini’s in Vlaams-Brabant (!), een mooie presentatie op de finale. Aan de hand van het businessplan keek de jury naar het innovatieve en creatieve karakter van het concept, de toegevoegde waarde en de uitwerking door de mini.
UUSI behaalde uiteindelijk de prijs voor het meest unieke/origineelste concept. Ze stootten jammer genoeg niet door naar de nationale finale in Brussel, maar ze hebben het in onze ogen echt wel goed gedaan. Proficiat aan alle betrokkenen – we zijn best fier op hen - en dank aan de collega’s en ouders die voor onze leerlingen kwamen supporteren.