Sint-Janscollege zet zijn beste beentje voor in taalwedstrijd KULeuven

De Faculteit Letteren Campus Brussel daagt alle laatstejaars van het secundair onderwijs in Vlaanderen uit om hun taalknobbel te vergroten. De Taalwedstrijd 2018 geeft ta(a)lentvolle leerlingen opnieuw de kans om hun taalgevoel te bewijzen.

Onze school ging de uitdaging aan en zette zichzelf in de kijker. Dit jaar namen er 599 leerlingen uit scholen in Vlaanderen van het laatste jaar deel aan de schriftelijke proef op 7 februari.

Een aantal leerlingen van het zesde jaar van het Sint-Janscollege trokken er ook naartoe. En met succes! Twee deelnemers mochten uiteindelijk naar de finale op 21 maart: Niels Loos voor Duits en Emmi Tertsunem, onze AFS studente uit Finland,  voor Engels. Een  mooie prestatie want per taal mochten er maar 10 naar de mondelinge finale.

Deze finale bestond uit een presentatie van 10 minuten met powerpoint, gevolgd door een aantal vragen van de jury. Ook hier brachten Niels en Emmy het er zeer goed van af want beiden kwamen met de publieksprijs, een boekenbon van 75 euro naar huis. Een dikke proficat aan alle deelnemers.