Vredeseilanden/Rikolto 2018

Vredeseilanden heeft voor een meer internationale koers gekozen en daar hoort ook een nieuwe naam bij, namelijk ‘rikolto’, Esperanto voor ‘oogst’.  Tijdens de campagne van januari 2018 stond Peru in de kijker.  Hier worden vooral cacao en koffie geteeld.  De focus ligt op het motiveren van jongeren om voor landbouw te kiezen. 

Ook dit jaar namen de leerlingen van de tweede en derde graad enthousiast deel aan de campagne van 12, 13  en 14 januari. De aftrap werd op school gegeven: tijdens de middagpauze van 11 januari konden de leerlingen een fair snoeppakketje of een Vredeseilandengadget kopen.  Heel wat vrijwilligers hebben in het weekend in de warenhuizen van Tienen, Hoegaarden, Boutersem en Lovenjoel de gekende balpennen en sleutelhangers verkocht.  De weergoden waren hen gelukkig gunstig gezind, want het zonnetje was ook van de partij. 

Begin februari kwamen de vrijwilligers in de haardzaal samen.  Bij een fair én gezond proevertje konden zij de foto’s van de campagne bekijken.  Daar werd ook het mooie eindresultaat bekendgemaakt: € 4 435.38.