Mini-ondernemingen in SJCM

6EMT zette met twee mini’s zijn beste beentje voor op de openbare aandeelhoudersvergadering van 14 november in Leuven.

Onze school organiseert twee mini-ondernemingen in het 6de jaar economie-moderne talen. Leerkracht economie Karin Morobé is hier de trekkende kracht, maar ook de heer Jurgen Everaerts, vader van oud-leerling Maxime, als droomcoach.

Eén groep koos er dit jaar voor om ingezamelde oude lijsten en kaders een nieuw leven te geven. Tegelijkertijd zoekt men naar jong en ander talent dat het materiaal aanlevert om in te kaderen. Zo onstaat een boeiende kunsthandel met een aanbod dat steeds wisselt. Geïnteresseerd in een mooie prent, foto, tekening of schilderij, netjes ingelijst in een ‘vintage’-lijst, dan moet je bij Uusi zijn (https://www.facebook.com/uusiofficial/ ).

De tweede groep koos er ook voor om iets met recyclage te doen. Ze noemden hun mini ‘Glassic’ (https://www.facebook.com/pg/Glassic-1439140229535145/about/ ). Zij geven zo wijnflessen een tweede leven door er kaarsenhouders, glazen, vazen etc. van te maken. Ook dit zeer originele en milieubewuste initiatief biedt heel wat mogelijkheden en een gamma van producten dat, afhankelijk van de vindingrijkheid van de mini-ondernemers, blijft groeien.

Beide mini’s stelden in het atrium van de Leuvense gebouwen van BNP Paribas, hoofdsponsor van initiatiefnemer Vlajo, hun project voor. Ze deden dit samen met nog 11 andere mini’s van diverse scholen uit Tienen, Aarschot en Leuven. Dit leverde een fijne avond op met jonge en vlotte presentaties. En daarbij moesten onze leerlingen zeker niet onderdoen qua originaliteit en enthousiasme. Achteraf werd er nog een receptie aangeboden en kon het aanwezige publiek de standjes van de verschillende mini’s bezoeken.

We wensen onze twee eigen mini’s dit jaar in elk geval heel veel succes en prima verkoopcijfers.