DE CULTUURDAGEN IN HET ZESDE JAAR

Van dinsdag 28/03 tot donderdag 30/03 organiseerden we de jaarlijkse cultuurdagen met het zesde jaar.
Op dinsdag 28/03 bezochten we de stad Namen. Tijdens de lessen Frans mochten de leerlingen zelf een excursie naar een Waalse stad organiseren. Via verschillende opdrachten bepaalden ze zelf hun uiteindelijke bestemming en legden ze de nodige contacten. Het werd Namen.
In de voormiddag bezochten de leerlingen de “Parfumerie de la Citadelle” waar ze, onder begeleiding van Franstalige gidsen, kennis maakten met de wereld van de parfumerie en de creatie ervan. Na de middag deden de leerlingen aan teambuilding via een stadsspel. Met een digitaal stadsplan en aan de hand van allerlei opdrachten leerden ze de stad op een andere en erg geanimeerde en avontuurlijke manier kennen.
Op woensdag 29/03 stonden er twee workshops op het programma. In de workshop fotografie kregen de leerlingen onder begeleiding van een professionele fotografe een aantal creatieve opdrachten. In de workshop Jazz en Bleus kregen ze dan weer een muzikale introductie tot deze twee genres door Wim Colemont en combo, met commentaar en historische duiding.
Op donderdag 30 maart had het filmforum plaats. Aan de hand van een aantrekkelijke powerpoint leidde Gerrit Vosters twee klassieke films in die nadien uitvoerig werden besproken. Vosters is leerkracht en initiatiefnemer van het filmeducatieproject ‘Oog op film’.
In de voormiddag bekeken de leerlingen Frankenstein (James Whale, 1931, 70’). In de namiddag stond Frankenweenie (Tim Burton, 2012, 87’) op het programma.