Derdejaars van het Sint-Janscollege nemen deel aan de kristalgroeiwedstrijd van KUL en werden laureaat!

Voor wie?

Het Nationaal Comité voor Kristallografie richt elk schooljaar een kristallisatiewedstrijd in voor leerlingen van het secundair onderwijs in. De wereld van wetenschappen en chemie in het bijzonder aantrekkelijk maken voor meer leerlingen is het doel van deze competitie. De wedstrijd staat open voor alle leerlingen uit het secundair onderwijs in België (ongeacht de richting) onder begeleiding van hun leraar wetenschappen.

De leerlingen van ons derde jaar gingen, onder leiding van mevrouw Lucas, aan de slag met het kristalliseren van 2 maart tot 3 april 2015 (vijf weken). De mooiste kristallen werden dan ingezonden.

Op 13 mei werden de winnaars bekend gemaakt. Onze derdejaars werden uitgenodigd als laureaat! Het beste kristal uit onze school behaalde een score van 89,1 (beste score was 147,6) en een 36ste plaats in de algemene rangschikking. Onder de kristallen van de eerste graad haalden we de 12de plaats.

Er werden in totaal +/- 180 kristallen opgestuurd vanuit 36 scholen. Voor een eerste keer deel te nemen behaalden we dus al een behoorlijk resultaat. Onze leelringen ontvingen een voucher waarvoor een van de leden van de kristalgroeicompetitie kostenloos een sessie van 120 minuten op school komt geven over kristalgroei.

Meer info over de kristalgroeicompetitie: http://chem.kuleuven.be/bcc/wiewanneer.html

Het filmpje dat onze leerlingen hierbij maakten: