Vredeseilanden 2015

De campagne van Vredeseilanden stond dit jaar in het teken van de cacaoboeren (zie ook de getuigenis van de bekende Belgische chocolatier Dominique Persoone op radio en tv).

In november kregen de leerlingen van de tweede graad een animatieles over de voedselproblematiek, meer bepaald i.v.m. cacao. De les werd gegeven door een studente van de lerarenopleiding die in de zomervakantie op inleefreis naar Nicaragua was geweest.

Tijdens het weekend van 9, 10 en 11 januari trotseerden een 50-tal enthousiaste leerlingen van de tweede en derde graad regen en wind om de vredeseilandenmannetjes te verkopen. Hun fantastische inzet leverde de schitterende som van 5 510,- EUR op!

Vrijdag 23 januari was het een gezellige drukte in de haardzaal van het kasteel. De school trakteerde de vrijwilligers op een glaasje fruitsap, chips en chocola van de wereldwinkel. Ondertussen konden zij de foto’s van de voorbije campagne bewonderen. Ook de foto’s van de vorige jaren konden op heel wat belangstelling rekenen.

Dankjewel aan al deze geëngageerde leerlingen!